Snöstorm och kalla kinder

Usch och fy för att gå till praktiken idag! Så snöigt att jag inte kunde se mer än 10-20 m framåt. Bjuder på en (o)vacker bild på hur jag kände på väg till arbetsplatsen.



Så här såg världen alltså ut. Inte mysigt, och jag som vanligtvis älskar vintern och snö!

Snöpromenad

Bjuder på en liten bildbomb, alla är tagna imorse när jag var på väg till praktiken. Var så fint med lite vitt.



 

Slut på helgen och med det blir det åter till vardagen

Sitter i soffan och njuter av att ha åstadkommit en hel massa saker idag. Lägenheten börjar faktiskt likna något nu, det känns mysigare och enklare. Det är inte lika överfyllt med prylar som inte används och små onödiga detaljer. Sen är det ju faktiskt massor kvar att göra, ska försöka måla om tv-bänken och dvd-hyllorna som ser lite slitna ut, ska även fixa lite snygga tavlor och kanske en ny matta till vardagsrummet.
 
Alltså, massor kvar att göra. Om jag fick välja skulle mitt hem se ut lite såhär, väldigt ljust och luftigt, med en lantlig och rustik känsla, fast med en färgklick här och där. 
 
Bilderna är tagna från Hus & Hem

Pizza a lá Iwone

Idag blev det hemmagjorda pizzor till middag, fast jag måste erkänna att jag fuskade lite. Jag köpte nämeligen ett pizzakit för tio kr på Coop, och förutom det faktum att degen var svår så måste jag säga att det var värt det! Degen är färdig när man köper den, det ska bara vara att dra ut den över plåten, men min deg föll i bitar, så det slutade med att jag bakade ihop den och gjorde två små pizzor (vilket inte var helt lätt utan kavel) i stället. Jag tänkte även bjuda på en "efter"-bild, men jag lyckades dessutom bränna dem lite så smått, så någon sådan blev det inte
På pizzorna är det: Den medföljande tomatsåsen, tacokryddad köttfärs, ost och lite nacho-chips

Dygns-rytm, javisst

Igår städade jag och Mr. R, vi ska fortsätta med det sista idag och anledningen till att jag sitter och skriver ett inlägg vid den här tiden på dygnet är för att jag vaknade 05.52 imorse. På en söndag. Känner ni någon normal tonåring som frivilligt kliver upp då? 

Jag har jobbat hela veckan förutom i fredags, och det betyder att jag klivit upp mellan kl 06.30 och 09.00 alla dagar. Jag har gått och lagt mig mellan 22.00 och 00.00. Igår däremot var både jag och Mr. R helt utslitna av allt städande, så vi somnade i varsin soffa efter middagen. 

Storstäd

Idag ska jag och Mr. Pojkvän städa. Riktigt ordentligt. Jag älskar känslan man får när man har städat färdigt, när allt är rent och det ite står någon disk i köket, för då känner jag att jag faktiskt har gjort någon nytta ändå. Sen är det väl inte alltid så himla kul att faktiskt sätta igång med det hela, men så fort man börjar blir det så lätt, det bara flyter på. Ska bli kul att se resultatet av all vår möda sen.

En känsla av jul, vintermys samt försäkringskrångel

Jag tycker egentligen att det är för tidigt att börja med julpynt nu. Men idag har jag en känsla, jag vill städa och pynta och baka pepparkakor. Jag vill känna doften av en riktig gran, glögg och knäck. Jag längtar tills snön kommer, så att man kan sitta i soffan med en stor kopp te, en mysig kofta och ett par gamla raggsockor och titta ut över snöfallet. 

Men än är det ju ett tag kvar till Jul, så fram tills dess får jag nöja mig med att sitta och bläddra runt bland olika DIY-bloggar och titta på pysseltips till Juletider.

För övrigt så har veckan varit otroligt full av olika saker. Har som sagt börjat arbeta som lärarpraktikant på högstadiet, och det är så härligt! Tyvärr så blev det något strul med försäkringen från min handläggares sida, så jag får inte arbeta idag. Men på måndag blir det full rulle igen! Dessutom ska jag tydligen prova något helt nytt på tsidag. "Jobbskuggning" är helt nytt i Sverige om jag förstått min handläggare rätt, och jag ska då få prova detta. Det innebär helt enkelt att jag följer en eller två personer i deras arbete och ser hur deras vardag ser ut. Känns inte helt nytt, men sen är det ju lite annorlunda gentemot en vanlig praktik, för det blir ju gärna att man låter praktikanten göra "grovgörat" (t.ex. så har jag ställt upp stolar, gjort rent tavlan, delat ut papper och hämtat datavagnen hela veckan). Men som sagt, jag vet inte riktigt vad det innebär, men jag ska i alla fall prova på detta på tisdag.

Nyttig frukost och andra dagen på praktiken

Igår åt jag ingen frukost. Men som sagt, man lär sig av sina misstag. Idag blir det youghurt och power-müsli! Så att jag faktiskt orkar med arbetet hela dagen. 

Ljuslyktor och oändligheten

Första arbetsdagen har flugit förbi. Har sprungit runt en hel del, och fötterna värker, men har haft så kul ändå! Ungarna är härliga och det känns så skönt att syssellöshetens era (äntligen) är över. Nu sitter jag hemma i soffan och myser med en kopp kaffe och en varm filt. 

Idag fick jag min nya ljusstake, fast det är faktiskt en stor glaskupa, otroligt fin är den i alla fall. Jag ska ta och torka av den lite då den var dammig, och sedan tror jag att det blir till att tända ett ljus i den. Fick även några fina kaffekoppar, och de är så fina! Kommer drickas mycket kaffe ur dem kan jag lova. 


Nämnde ju för några dagar sedan att jag hittat ett tips på hur man kunde göra mer personliga ljuslyktor. Har nu hittat något jag gillar ännu mer. Möjligheterna är oändliga om man använder sig av detta tips! Man kan personifiera ljuslyktor tills man dör om man vill, det finns så många alternativ.

Bilden är tagen från craft and creativity

Lärarpraktikant

Så då har jag varit på skolan där jag ska börja som lärarpraktikant. Känns hur skönt som helst, och det känns så rätt. Så från och med imorgon ska jag börja där. Inte nog med att det ska bli så skönt att göra något om dagarna, utan det blir ju en viktig referens när jag senare ska söka jobb. Dessutom kan det leda till vikariat också, vilket såklart är trevligt. Känns så otroligt.. Jag vet inte vad jag ska säga, det känns helt enkelt rätt!

Nu ska det till att sys!

Så fort jag får pengar ska jag åka in till stan och titta efter lite olika tyger och kanske färdiga plagg att göra om. Har i helgen läst en del inlägg på bloggen my own project runway, och nu flödar inspirationen. Ska bland annat sy ett nytt förkläde, och en kjol. Sen får vi se vad jag hittar i stadens alla second-hand butiker. Det är något jag gillar skarpt, vintage och second-hand. Finns så otroligt många fynd att göra! 

Fast jag måste ju se till att få låna mammas gamla husqvarna, sen ska det sys loss!

Trött och sliten, men likaså lycklig.

Sitter här i höstmörkret med en kopp kaffe och datorn. Utanför är himlen grå och det ser ut som att det snart kommer börja snöa. Vilket jag ser fram emot. Sommar och höst i all sin ära, men det är något särskilt med vintern och snön. Fast sen är jag ju ett vinterbarn också.

Funderar på att ta en kopp te, flytta in datorn i sovrummet (fördelen med att ha en laptop), tända några ljus och sitta där och mysa. 

Kan förresten tipsa om en litensak för alla er som gillar innredning. Jag hitttade i sommras en applikation till Chrome som är väldigt rolig, och faktiskt enkel om man är dktig på engelska. Den heter mydeco 3D planner, och man får alltså rita sin egen (dröm)bostad. Upplägget är simpelt, man kan dra väggarna själv, eller använda färdiga rum. Sedan får man lägga dit dörrar och fönster, finns massor av fina golv och tapeter att välja bland, och ett stort urval av möbler till alla rum. Sedan kan man personifiera det hela med små inredningsdetaljer som tavlor, ljusstakar, skulpturer och ja.. I stort sett vad som helst. Värt att testa säger jag bara.

Ny bloggdesign som talar för sig själv.

Jag satt och slötittade lite på olika designer, tänkte att jag ville ha en som kändes mer som "jag" och då hittade jag den här. Tycker den är underbar! Tack så mycket Amanda Thunberg! För övrigt så har jag inte gjort något särskilt idag, varit hem till mamma en stund på en kopp kaffe och nu sitter jag och min pojkvän och ska äta (en något försenad) middag. Livet leker och jag mår bra.

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
 
Nu kan ni även följa min blogg på Bloglovin, så ser ni direkt när jag skrivit ett nytt inlägg!

Riktigt papper och en mysig lykta

Det här är känslan jag har nu. Jag känner att saker äntligen börjar röra sig i rätt riktning och att jag kanske äntligen kan sluta trampa vatten. Just nu är jag supertrött och borde gå och sova, men tankarna far runt i huvudet som jag vet inte vad.Jag tror att jag kanske ska sätta mig med papper och penna och försöka få ner allt i ord. För visst är det något särskilt med att skriva ner alla sina tankar och ideér på en bit riktigt papper? Det känns mer äkta då, eller hur jag nu ska säga.
 
 
 
 
Ja, det här var ju egentligen ett ganska meninslöst inlägg, så jag ska väl ta och ge det lite mening. På bloggen rebeccas DIY hittade jag ett väldigt enkelt tips på hur man kan göra jättemysiga lyktor; och jag kom ju på att istället för att använda en glaslampa som ljuskälla kan man ju använda IKEA:s vas REKTANGEL, och då sätta ett värmeljus eller blockljus i botten, minskar brandrisken något extremt och blir ännu mysigare med ett levande ljus. 
 
Bilden är tagen från rebeccas DIY

Jag deltar i en tävling

 
 
På bloggen myownprojectrunway finns nu en tävling som jag hemskt gärna skulle vilja vinna. Jag blev helt kär i nyckelringen gjord i krympplast, med lilla My som motiv. Vilket ju är väldigt passande, då mina föräldrar funderade på att döpa mig till My, just efter den lilla argbiggan i Mumindalen. 

Jag tycker det här med krympplast är väldigt intressant för övrigt. Finns så mycket man kan göra med det och det blir ju som sagt väldigt fint. Så med lite tur vinner jag 2:a pris i just denna tävling. (Peppar, peppar)


Bilden är tagen från my own project runway

Tidningen och brillor som magiskt gör en smartare

Ja, som jag ju nämnde för två dagar sedan så var jag med i tidningen. Det var ett reportage som handlade om arbetsförmedlingens projekt "Unga In" som då ska hjälpa unga att komma in på arbetsmarknaden och in i samhället. Jag är alltså med i projektet och jag vet av egen erfarenhet hur distansierad man kan bli av att inte arbeta eller studera. Det är så svårt att få ett jobb om man inte har tidigare erfarenhet eller meriter och det faktum att man inte kan få ett arbete gör så man mår dåligt, för man börjar tvivla på sig själv och att man faktiskt kan. Men vi kan!

För övrigt så ledde intervjun faktiskt till något. Igår eftermiddag fick jag ett samtal av rektorn på min gamla skola, han frågade om jag skulle kunna tänka mig att praktisera på Sofiedalsskolan, där han arbetar nu för tiden. Så jag ska alltså börja på måndag, om allt går som det ska. (Peppar, peppar)

Framsidenyheter och en ny look.

Jag nämnde för någon dag sen att ni skulle hålla ögonen öppna, för snart skulle jag synas. Idag är jag framsidenyheter på Arbetarbladet
Sen har jag även hämtat mina nya glasögon, så världen känns lite klarare nu. Jag älskar det faktum att de stora, kraftiga bågarna är tillbaka i butikerna nu, särskilt de sköldpaddsfärgade.

Ett stycke nyheter

Det har hänt en hel del sen i fredags, så jag ska väl sammanfatta det hela.
Lördag: Jag var på kalas, 100-års kalas för att vara mer exakt. Bjöds på en supergod smörgåstårta med lax och kaviar, samt en otroligt god cheesecake. Tydligen så var cheesecaken den enklaste i världen att göra, så jag passar väl på att ge er ett litet recept också.
1. Vispa vaniljsås, tillsätt lite vaniljsocker och citron.
2. Krossa digestivekex och bred ut dem som botten i en sockerkaksform
3. Häll över vaniljsåsen
4. Ställ in i frysen i några timmar.

Sedan, på söndagen så hände det väl inte så mycket egentligen, umgicks med min underbara pojkvän och grannen, och sen när pappa kom hem från Göteborg så åt vi den ovannämnda kakan och drack lite kaffe. Jag kom också fram till det att i vår tänker jag börja söka egen lägenhet, så det känns ju lite skrämmande, men ändå väldigt skönt.

Idag...
Idag hände det något väldigt spännande, om jag får säga det själv. Jag tänker inte avslöja vad det är riktigt än, men om bara någon dag kommer det synas (åtminstone här i staden)

Supergod middag

Kände idag för att göra potatisklyftor och panerad torsk. Så jag gjorde det. Superenkelt att göra, och hur gott som helst med coleslaw och lite kryddor.
 
Skölj och klyfta potatisen. Koka klyftorna så dem blir "lagomt" mjuka.
Häll på lite olivolja och olika sorters peppar (jag använde en färdigblandad pepparmix). In i ugnen med både potatisen och fisken, i ca 20-30 min på 225°
Ät.

Enjoy

Jag sitter i soffan och dricker en god kopp kaffe ur den här ursnygga termoskoppen från cervera
Jag måste ju bara säga att kaffet smakar mycket godare ur en snygg kopp, och sen hålls det ju varmare också. Att koppen sen ser ut som en "takeaway"-mugg är ju en trevlig bonus. (Det syns inte på bilden, men) det står till och med "CAUTION CONTENTS HOT"

Sen fick jag idag mitt efterlängtade fodral till surfplattan, så nu slipper jag oroa mig för repor och att den ska ligga och ta stryk i handväskan. Hittade massor av roliga (och billiga!) saker till iPads, iPhones, tablets och resterande smartphones på den här sidan

Momentarily confused

Det här är mitt första inlägg på den här bloggen. Känns helt rätt!
Så, lite kort om mig då: Jag är 18 år gammal men om så lite som 26 dagar fyller jag 19. Jag heter Iwone, kommer ifrån Uppsala, men bor i Gävle.
Mina intressen är bl.a. fotografi, design, inredning, mode och att pyssla.
Jag är arbetslös och bor fortfarande hemma, jag söker för tillfället jobb, om så inte annat än att få lite extra sedlar i plånboken.
Ja, det är väl jag det.